Halloumi met mangosalade

Meatless Monday
Halloumi met mango en pistachenoten

Ook fan van ‘Heel Holland Bakt’? Dan ken je jurylid Janny van der Heijden vast en zeker. Dit seizoen was duidelijk waarneembaar dat Janny een stuk slanker was geworden. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Door ‘Slim & Verantwoord’ te koken! Kijk maar…

Portret Janny van de Heijden
Portret Janny van de Heijden

Onlangs verscheen er een kookboekje van haar hand met 50 gezonde en slanke recepten. Want gezond koken is enorm belangrijk, vindt zij (en dat vinden wij ook!!!). In dit boekje deelt zij haar persoonlijke tips en slimme recepten zodat je in een handomdraai de meest fijne en bewuste gerechten op tafel zet. Deze gebakken halloumi met mangosalade is een goed voorbeeld hiervan. Je kunt met deze salade veel kanten op: geschikt als voorgerecht en lunchgerecht, maar ook als hoofdgerecht (serveer er dan zwarte quinoa of patat frites bij).

Welke wijn bij Halloumi met mangosalade en pistachenoten?

Het is lekkere combi van zoute halloumi met zoete mango en het pittige van de rode peper. Nootjes geven een lekkere bite. Hier drink je witte wijn bij met een rond mondgevoel en wat restzoet, zoals bijvoorbeeld een pinot gris (of muscat) uit de Elzas, of een niet-droge riesling (bijvoorbeeld feinherb). Ook een rosé met een klein zoetje doet het hier goed. Denk ook eens aan Mateus rosé! Ander idee: een Italiaanse Asti Spumante; sprankelend met een friszoete smaak.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram halloumi*
  • 1 grote mango
  • 1 bos bosui
  • 1 rode peper
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten (ongezouten)

Stap 1

Snijd de halloumi in dikke plakken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de bosui schoon en snijd in ringen. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.  Snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de koriander en munt. Meng de mango met de peper, bosui en gehakte kruiden. Bestrooi met de (eventueel grof gehakte) pistachenoten.

Stap 2

Verhit een droge koekenpan tot half heet (niet te hoog, anders wordt de kaas snel te donker). Leg de plakken halloumi erin en bak ze in 2 minuten per kant mooi krokant en goudkleurig aan de buitenkant.  Serveer de halloumi met de salade en bijvoorbeeld zwarte quinoa of patat frites.

* Wat is halloumi?

Halloumi: een van oorsprong ongerijpte Cypriotische geitenkaas, goed verkrijgbaar (verpakt) bij de supermarkt.

 

Het kookboek

Compact kookboekje met gezonde, maar lekkere recepten. Slim koken betekent dat je alles mag eten wat je lekker vindt, zolang je maar gebalanceerd eet en je hoeveelheden in de gaten houdt. Janny van der Heijden is een culinair publiciste die verschillende tv-programma’s presenteert en tientallen kookboeken op haar naam heeft staan. In het verleden was zij hoofdredacteur van Tip Culinair.

Bestellen kun je hier:

Cover Slim koken van Janny van der HeijdenTitel : Slim koken
Auteur : Janny van der Heijden
Uitgever : Uitgeverij Nijgh & van Ditmar
ISBN : 978 89 0388 0802
Prijs : € 20,-

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Halloumi met mangosalade
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *