Meatless Monday

Groentespiesjes met yoghurtdressing

Groentespiesjes bij de barbeque! Het prachtige zomerweer is van start gegaan, dus de BBQ kan aan! Vlees of vis is voor de hand liggend, maar deze groentespiesjes zijn lekker vegetarisch. Natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht voor de vleeseters aan tafel. Wij nemen vaak de tijd voor deze gelegenheid bij ons thuis en vinden het fijn dat we veel variatie hebben om zo heerlijk culinair te eten.

Welke wijn bij groentespiesjes met yoghurtdressing?

Kies voor een zomerse witte wijn. Bijvoorbeeld Verdejo, Sauvignon blanc of de Gaillac. De frisse zuren sluiten aan bij het kruidige yoghurtsausje.

[recipeicons personen=”4″ kooktijd=”35 minuten”

Ingrediënten

  • 250 gram voorgekookte krieltjes
  • 250 gram champignons
  • 6 kleine sjalotjes
  • 6 worteltjes
  • 12 (honing)tomaatjes
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2,5 dl Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • mespunt gemalen koriander\mespunt gemalen komijn
  • zout, versgemalen peper
  • olie 

 Stap 1

Halveer de krieltjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes en halveer ze in de lengte. Schrap de worteltjes en snijd in stukken van ca. 4 à 5 cm. Blancheer de krieltjes en worteltjes ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Afspoelen onder koud stromend water. Rijg de groenten om en om aan 12 spiesen.

Stap 2

Rasp de helft van de schil van de limoen. Hak de koriander fijn. Meng de yoghurt met de kerriepoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, zout en peper. Roer de limoenschil en gehakte koriander erdoor.

Stap 3

Bestrijk de groentespiesen met olie. Grill de spiesen in een grillpan of op de hete BBQ in ca. 8 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de spiesjes met de yoghurtsaus.

Fotocredit: Hal 158

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *