Weekendgenot

Zalm ‘mi-cuit’ uit de oven

Speciaal voor het weekend; heel kort gebakken zalm uit de oven. Zogenaamd zalm mi cuit. Wat betekent dat? Het is een Franse koksterm en het betekent ‘halfgaar’. Dat doe je door de zalm maar ca. 1 minuut in de oven te zetten, zodat hij amper de tijd krijgt om te garen. Het resultaat is superlekker.

Bekijk de video…

Ingrediënten voor zalm mi cuit (4 personen)

  • 300 gram verse zalm
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
  • 10 gram bieslook
  • ½  sjalotje, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 eetlepels forelkuit

 

Wijntip: : Ménage à Trois, Weingut Eymann

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book