Weekendgenot

Zalm ‘mi-cuit’ uit de oven

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Speciaal voor het weekend; heel kort gebakken zalm uit de oven. Zogenaamd zalm mi cuit. Wat betekent dat? Het is een Franse koksterm en het betekent ‘halfgaar’. Dat doe je door de zalm maar ca. 1 minuut in de oven te zetten, zodat hij amper de tijd krijgt om te garen. Het resultaat is superlekker.

Bekijk de video…

Ingrediënten voor zalm mi cuit (4 personen)

  • 300 gram verse zalm
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
  • 10 gram bieslook
  • ½  sjalotje, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 eetlepels forelkuit

 

Wijntip: : Ménage à Trois, Weingut Eymann

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!