Weekendgenot

Zalm ‘mi-cuit’ uit de oven

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Speciaal voor het weekend; heel kort gebakken zalm uit de oven. Zogenaamd ‘mi-cuit’. Wat betekent dat? Het is een Franse koksterm en het betekent ‘halfgaar’. Dat doe je door de zalm maar ca. 1 minuut in de oven te zetten, zodat hij amper de tijd krijgt om te garen. Het resultaat is superlekker.

Bekijk de video…

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram verse zalm
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
  • 10 gram bieslook
  • ½  sjalotje, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 eetlepels forelkuit

 

Wijntip: : Ménage à Trois, Weingut Eymann

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *