Kerstdiner van Yvette

Warme vanille-trifle met banaan

Recept kerst dessert van Yvette van boven Warme vanille-trifle met banaan warme custardpudding met banaan, Belgische wafels & meringue. Je maakt eerst een heerlijke vanillepudding. Die gaat de oven in met banaan en Belgische wafels. Afgedekt met een luchtige meringue. #kerstdiner #kerstmenu #triffle #kerst #dessert #banaan #meringue
Recept kerst dessert van Yvette van boven Warme vanille-trifle met banaan warme custardpudding met banaan, Belgische wafels & meringue. Je maakt eerst een heerlijke vanillepudding. Die gaat de oven in met banaan en Belgische wafels. Afgedekt met een luchtige meringue. #kerstdiner #kerstmenu #triffle #kerst #dessert #banaan #meringue

Om je vingers bij af te likken, zo lekker.  Dat is onze conclusie na het proeven van dit heerlijke dessert uit het kookboek ‘Home Sweet Home Xmas’ van Yvette van Boven. Ze noemt het zelf: warme custardpudding met banaan, Belgische wafels & meringue. Je maakt eerst een heerlijke vanillepudding. Die gaat de oven in met banaan en Belgische wafels. Afgedekt met een luchtige meringue. Houd wel het kleuren van de merengue in de oven goed in de gaten, want hij verbrandt snel. Misschien niet spectaculair om te zien, maar de smaak maakt hééél veel goed!

Welke wijn bij warme vanille-trifle met banaan?

Bij zo’n heerlijk zoet dessert past een muscat baumes de venise of een witte port meer dan uitstekend! Bij Rhône Values Wines ben je aan een uitstekend adres. Kijk maar; eigenaresse Marga van Winsen verkoopt drie verschillende soorten. Haar advies luidt: kies de Muscat van Bernardins, die is verleidelijk & gul en vormt de beste match met dit nagerecht. Ook te koop in halve flesjes (€ 14,50). 

Warme vanille - trlfle met banaan

Warme vanille-trifle met banaan

Bereiding: 1 uur
Totaal: 1 uur
Laat je verwarmen door onze vanille-trifle, zachtjes gelaagd en verrijkt met zoete banaan. Een troostend dessert dat traditionele smaken combineert met een tropische twist, ideaal om je maaltijd op een hoogtepunt af te sluiten.
Aantal 8 personen

Ingredienten
 

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden en uitgeschraapt
  • 4 eieren
  • 1 pak Belgische wafels ca. 275 gram
  • 4 rijpe bananen
  • 200 gram suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • zout
  • poedersuiker

Bereiding
 

  • Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje en -merg, laat vijftien minuten op heel laag vuur trekken. Scheid de eidooiers van het wit van drie van de eieren. Voeg het resterende hele ei bij de eidooiers. Snijd de wafels overlangs door en ook nog een keer doormidden. Snijd de bananen in plakjes.
  • Meng in een kom de helft van de suiker, de bloem en een snuf zout. Roer de eidooiers met het ei erdoor. Verwijder het stokje uit de vanillemelk en roer de hete melk door het ei-suikermengsel. Giet daarna alles terug in de pan, zet hem op het vuur en blijf roeren tot het mooi begint te binden. Haal de pan dan van het vuur en laat de custard wat afkoelen.
  • Giet een beetje custard in een ovenschaal. Leg de wafels dakpansgewijs op de custard. Verdeel de plakjes banaan erover. Giet de rest van de custard erover. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Haal de pudding zeker 1 uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bak de pudding 20 minuten in het midden van in de oven.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf, klop de rest van de suiker er lepel voor lepel door tot een mooie stijve meringue. Spatel hem in mooie grove golven over de bananenpudding en zet 5 tot 10 minuten terug in de oven tot de meringue mooi kleurt. Bestrooid met poedersuiker en dien meteen op.

Klik hier om dit recept te bewaren op Pinterest

BESTELLEN? DAT KAN HIER:

Cover Home Sweet Home XmasTitel:               Home Sweet Home Xmas
Auteur:           Yvette van Boven
Uitgever:        Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN:               9789059567542
Prijs:               € 29,95

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept