Linzensoep

Meatless Monday
Soep van puy-linzen en spinazie

Uit het kookboek VEG! van Hugh Fearnley-Whittingstall publiceren we in de maand november elke week een recept op Meatless Monday. Hugh zegt hierover het volgende: ‘Aardse nootachtige puy-linzen en een ruime hoeveelheid knoflook geven deze eenvoudige soep een volle en diepe smaak.’

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 winterwortel, fijngesneden
  • paar takjes tijm, blaadjes grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 tomaten, zonder pitjes, in blokjes
  • 150 gram gedroogde puy-linzen, afgespoeld
  • 1 ¼ liter groentebouillon (tablet)
  • klein bosje peterselie, fijngesneden
  • 100 gram verse spinazie
  • Zeezout, versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas

Stap 1

Verhit de olie op middellaag vuur in een grote pan. Voeg de ui, wortel en tijm toe en fruit ca. 5 minuten zachtjes. Doe de knoflook en tomaten erbij en bak een minuutje mee.

Stap 2

Doe de linzen in de pan, roer, voeg de bouillon toe en wat zout en peper. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 25 minuten sudderen, of tot de linzen gaar zijn. Voeg de peterselie en spinazie toe en laat nog ca. 5 minuten zacht koken.

Stap 3

Kijk of er extra zout en peper nodig is en schep de soep dan in voorverwarmde diepe borden. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er een paar krullen Parmezaanse kaas overheen, als je wilt.

Drink er een glas Côtes du Rhône van Chapoutier bij.

9789023013655_Fearnley-Whittingstall_veg!Veg! is een kookboek vol inspiratie. Geschikt voor iedereen die gewoon wat meer wil afwisselen met groenten. Geschreven door Hugh Fearnley-Whittingstall. Hij is presentator van River Cottage op Channel Four, bekroond Engels auteur en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al zeven andere River Cottage boeken geschreven, maar met dit boek Veg! Neemt hij je mee in de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *