- 25 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 grote teen knoflook uit de knijper
- 1 zakje babyspinazie à 100 gram
- zout versgemalen peper
- 1 pakje gevulde pasta met prosciutto à 250 gram AH, koeling
- 250 gram tomaten in kleine stukjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- blaadjes verse basilicum
Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Zet apart. Verwarm intussen de olie in een hapjespan en bak de ui tot deze goudkleurig is. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 30 seconden mee. Roer de spinazie erdoor en bak ca. 1 à 2 minuten op halfhoog vuur tot de blaadjes gesmolten zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal pan van het vuur.
Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing (4 minuten). Giet af. Voeg toe aan de hete pasta: spinaziemengsel, tomaten en ¼ deel van de kaas. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pasta over de warme borden. Aan tafel de pijnboompitten, basilicumblaadjes en extra kaas erover strooien. Lekker met een salade met komkommer en ei.
Calorieën: 354kcal | koolhydraten: 28g | eiwit: 17g | vet: 21g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 23mg | vezels: 5g | suiker: 7g | vitamine C: 33mg