Snel & Makkelijk

Krokante kabeljauw uit de oven met pijnboompitten

Snel, slank, makkelijk en overheerlijk is deze kabeljauw met een korstje van olijven, pijnboompitten en kerstomaten. Afkomstig uit het allernieuwste kookboek van Rukmini Iyer ‘De makkelijke bakplaat’. Een bakplaat recept voor je favorietenlijst!

In het intro zegt Rukmini: ‘Witte vis kan heel goed met stevige smaken gecombineerd worden. En het textuurcontrast met het pijnboompittenkorstje maakt hier een heel fijne maaltijd van. Je kunt de kabeljauw eenvoudig vervangen door de goedkopere koolvis of een andere duurzaam gevangen witvis.’

Welke wijn bij kabeljauw met pijnboompittenkorstje?

Sappig witvis met krokante korst en lekkere friszure tomaatjes en smaakvolle uitjes. Schenk hier een glas Sauvignon Blanc bij. De frisse zuren van de wijn sluiten perfect aan op de kerstomaatjes. Liever rood? Kies dan voor een toegankelijke en frisse Pinot Noir (bijvoorbeeld een rode Sancerre) of een Italiaanse Vernatch.

Kabeljauw uit de oven met pijnboompitten uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer

Krokante kabeljauw uit de oven met pijnboompitten

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Totaal: 25 minuten
Snel en simpel visgerecht uit de oven. Perfect voor een doordeweekse dag. Schenk er een glas Sauvignon Blanc bij.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 300 gram kerstomaatjes
  • 1 rode ui in halve maantjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 4 theelepels olijventapenade
  • 15 gram panko Japans paneermeel
  • 2 kabeljauwhaasjes à 150 gram
  • zeezout versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Extra nodig

  • vijzel

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kerstomaatjes en de rode ui in een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Schep er 1 eetlepel olijfolie doorheen.
  • Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie door.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bestrijk de bovenzijde van de vis met tapenade. Leg de vis bovenop de kerstomaatjes in de ovenschaal. Verdeel het pijnboompitten mengsel over de tapenade.
  • Zet de ovenschaal bovenin de oven en bak ca. 15 minuten tot de vis een knapperig korstje heeft. Lekker met gebakken krieltjes.

Het kookboek De makkelijke bakplaat

Het zesde kookboek van Rukmini Iyer in de serie ‘Bakplaat recept’. Boordevol (75 stuks) makkelijke en veelzijdige ovengerechten. In elk hoofdstuk bespreekt ze een specifiek ingrediënt. Met deze recepten heb je een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel staan. De oven doet het werk.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover De makkelijke bakplaat Titel : De makkelijke bakplaat
Auteur : Rukmini Iyer
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1691 5
Prijs : € 24,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept