- 300 gram kerstomaatjes
- 1 rode ui in halve maantjes
- 15 gram pijnboompitten
- 4 theelepels olijventapenade
- 15 gram panko Japans paneermeel
- 2 kabeljauwhaasjes à 150 gram
- zeezout versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kerstomaatjes en de rode ui in een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Schep er 1 eetlepel olijfolie doorheen.
Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie door.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bestrijk de bovenzijde van de vis met tapenade. Leg de vis bovenop de kerstomaatjes in de ovenschaal. Verdeel het pijnboompitten mengsel over de tapenade.
Zet de ovenschaal bovenin de oven en bak ca. 15 minuten tot de vis een knapperig korstje heeft. Lekker met gebakken krieltjes.
Calorieën: 261kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 31g | vet: 8g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 65mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 40mg