- 1 kg schouderkarbonade met bot
- zout peper
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 grote uien fijngesnipperd
- 2 eetlepels milde paprikapoeder
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 6 eetlepels Heinz tomatenketchup
- 100 ml witte of rode wijn
- 1 bekertje crème fraîche
Van de schouderkarbonades eerst alle botten verwijderen (dat zou je eventueel ook aan je slager kunnen vragen!). Snijd het varkensvlees in stukken . Bestrooi met zout, peper en de gezeefde bloem.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de spekblokjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees en de ui toe bak dit ca. 5 minuten mee. Teentje knoflook erboven uitpersen. Roer de paprikapoeder erdoor en bak even mee. Toevoegen: tomatenketchup, 100 ml wijn en 100 ml water. Met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaarstoven. Vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor roeren.
Lekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade.
Calorieën: 640kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 61g | vet: 36g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 221mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 5mg