Ga terug
+ servings
Goulash van varkensvlees met foto van Dagelijkse kost
Snelle Hongaarse goulash
Deze heerlijke Hongaarse goulash is lekker snel op tafel. Je gebruikt schouderkarbonade in plaats van rundvlees. Hierdoor hoef je minder lang te stoven.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 1 uur
1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kg schouderkarbonade met bot
  • zout peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 6 eetlepels Heinz tomatenketchup
  • 100 ml witte of rode wijn
  • 1 bekertje crème fraîche

Instructies
 

  • Van de schouderkarbonades eerst alle botten verwijderen (dat zou je eventueel ook aan je slager kunnen vragen!). Snijd het varkensvlees in stukken . Bestrooi met zout, peper en de gezeefde bloem.
  • Verhit de olie in een braadpan. Bak de spekblokjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees en de ui toe bak dit ca. 5 minuten mee. Teentje knoflook erboven uitpersen. Roer de paprikapoeder erdoor en bak even mee. Toevoegen: tomatenketchup, 100 ml wijn en 100 ml water. Met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaarstoven. Vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor roeren.
  • Lekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade.

Voedingswaarde

Calorieën: 640kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 61g | vet: 36g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 221mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 5mg