Ga terug
+ servings
Eiersalade voor op brood uit het kookboek Saladebijbel van Welmoed Bazoen
Eiersalade voor op brood of bij de borrel
Makkelijk te maken eiersalade. Heerlijk voor op brood of bij de borrel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel tabasco
  • 3 zure augurkjes cornichons
  • 2 theelepels kappertjes fijngesneden
  • 5 gram selderij fijngesneden
  • 5 gram dille fijngesneden
  • 20 gram bieslook fijngesneden
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Breng ruim water in een pan aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 10 minuten hard. Schep uit de pan en laat ze onder de koude kraan schrikken. Pel de eieren.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes met behulp van een eiersnijder. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker op een bruine boterham, liefst zuurdesem- of ambachtelijk brood van goede kwaliteit. Bij de KLM gebruiken ze brood van Carl Siegert.

Voedingswaarde

Calorieën: 72kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 6g | vet: 5g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 164mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.3g | vitamine C: 4mg