Ga terug
+ servings
Bieten hummus met geitenkaas met rosé champagne
Bietenhummus met geitenkaas
Deze mooie roze bietenhummus met witte verse geitenkaas is al prachtig van kleur. Groene rucola maakt het helemaal af. Erbij een glas rosé champagne en het feest is compleet.
Aantal 20 stuks
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 gekookte rode bietjes 250 gram
  • 1 blikje kikkererwten 140 gram, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel tahin
  • ½ citroen uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • zout/peper
  • 2 plakjes verse geitenkaas
  • 1 pakje black sesam rijstcrackers Mitsuba
  • rucola

Instructies
 

  • Laat de gekookte bietjes even uitlekken. Snijd de bietjes in blokjes. Doe in de blender of keukenmachine: bietjes, kikkererwten, knoflook, tahin en citroensap. Pureer tot een egale massa. Doe over in een schaal. Breng op smaak met olijfolie, oude balsamico-azijn, zout en peper.
  • Verbrokkel de geitenkaas. Besmeer de rijstcrackers met wat bietenhummus. Bestrooi met wat geitenkaas. Garneer met rucola.

Voedingswaarde

Calorieën: 38kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 2g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg