- 2 gekookte rode bietjes 250 gram
- 1 blikje kikkererwten 140 gram, uitgelekt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel tahin
- ½ citroen uitgeperst
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 theelepels balsamico azijn
- zout/peper
- 2 plakjes verse geitenkaas
- 1 pakje black sesam rijstcrackers Mitsuba
- rucola
Laat de gekookte bietjes even uitlekken. Snijd de bietjes in blokjes. Doe in de blender of keukenmachine: bietjes, kikkererwten, knoflook, tahin en citroensap. Pureer tot een egale massa. Doe over in een schaal. Breng op smaak met olijfolie, oude balsamico-azijn, zout en peper.
Verbrokkel de geitenkaas. Besmeer de rijstcrackers met wat bietenhummus. Bestrooi met wat geitenkaas. Garneer met rucola.
Calorieën: 38kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 2g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg