Verleidelijk & elegant

Rosé champagne van Marie Copinet: sublieme perfectie

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Gewone champagne is al een ware traktatie, maar, voor mij persoonlijk, is rosé champagne helemaal de zevende hemel. Zeker deze elegante versie van wijnmaakster Marie Copinet. Prachtig van kleur, verfijnd van smaak met een sublieme bubbel. Kreeg 91 punten in de Wine Spectator. Wil je ook deze rosé champagne kopen voor de komende Pasen? Nu te koop in mijn webshop.

Elegant, zacht en fruitig; zo smaakt deze rosé champagne van champagnehuis Marie Copinet. Het toppunt van vrouwelijke elegantie. Hij wordt gemaakt door de vrouwelijke wijnmaakster Marie-Laure. En samen met haar man Alexander heeft ze deze onwijs mooie stijl ontwikkeld.

Biologisch-dynamisch

Het bedrijf Marie Copinet vind je in het zuidwesten van de Champagne bij de Côte de Sézanne. Een lieflijke regio waar vroeger de bekendste impressionisten kwamen schilderen en waar je nog steeds kunt wegdromen tussen de wijngaarden, koolzaad- en zonnebloemvelden. In totaal heeft Marie Copinet 9 ha wijngaarden in eigen bezit die allemaal biologisch-dynamisch worden verzorgd. Hun champagne heeft ook het Terra Vitis – keurmerk (lees hier meer over!)

Marie Copinet met Alexander in de auto
Marie Copinet met haar Alexander

Hij wordt gemaakt van de drie klassieke champagnedruiven: chardonnay, pinot mineur en pinot noir. De rose kleur is afkomstig van de pinot mineur-druif.

Hoe smaakt Marie Copinet rosé champagne?

Deze champagne heeft prachtige aroma’s van cassis, marsepein, rijpe zwarte kersen en botercrème. Omdat hij drie jaar heeft gerijpt in de kelders van Copinet, heeft hij een ragfijne bubbel en een verleidelijke rose kleur.

Bietencarpaccio
Bietencarpaccio met frambozen smaakt fantastisch bij rosé champagne

Wat eten bij rosé champagne van Marie Copinet?

Bieten hummus met geitenkaas met rosé champagneUiteraard heerlijk als aperitief. Maar wil je er iets bij eten, combineer deze champagne met een frisse groene salade met zalm, kreeft en/of limabonen. Of schenk hem bij bouillabaise, carpaccio, of bij de wrap met aardbeien-tomaat salade. Hij doet het ook goed bij zowel gepocheerde als gerookte zalm, maar ook bij een risotto met garnalen smaakt hij fantastisch. Evenals bij het voorgerecht bietencarpaccio met frambozen is dit een fantastische wijnspijs combinatie. En niet te vergeten de luxe toastjes met bietenhummus en geitenkaas. (zie hier het recept).

Nu te koop in mijn webshop!

Rose champagne Marie Copinet met cadeau verpakkingOok op I Love Food & Wine, in mijn webshop, kun je deze heerlijke rosé champagne kopen van Marie Copinet te koop. Je krijgt er een luxe cadeauverpakking gratis bij. Elegant en verleidelijk. Bestel zo’n fles voor als je iets leuks te vieren hebt!

 

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *