Voor het weekend

Asperges met ham in roomsaus

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Op de valreep: verse asperges voor het weekend. Bijna is het aspergeseizoen voorbij (tot 24 juni), dus het kan nog net. Deze roerbak-versie van asperges met ham is supersimpel en geïnspireerd op een oud recept uit TIP Culinair. Eigenlijk een Gouwe Ouwe. Staat in 30 minuten op tafel! Makkelijk smulgerecht.

Welke wijn bij romige asperges met ham?

Wij dronken er een Franse witte wijn bij uit de Languedoc, gemaakt van de muscat-druif. Deze aromatische witte wijn  bleek een uitstekende combinatie. De zoete accenten van de achterham en room sluiten mooi aan bij deze droge, frisse maar bloemige wijn. Te koop bij Grandi Vini in Ouderwater. Meer ideeën nodig? Lees mijn verhaal Welke wijn bij asperges!

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 3 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 zak minikrieltjes à 450 gram
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram gekookte achterham, in stukjes
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels bieslook

Stap 1

Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller (dit gaat het best als je de asperge plat neerlegt, en dan schilt van boven naar beneden). Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Snijd de asperges in schuine dunne plakjes van ca. 1 cm lengte.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de sjalotjes en de krieltjes ca. 3 minuten. Regelmatig roeren. Voeg de asperges toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de slagroom erdoor. Sudder het geheel met de deksel op de pan ca. 5 minuten tot de asperges gaar zijn.

Stap 3

Roer de ham erdoor en laat de aspergeschotel nog ca. 2 minuten door en door warmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met bieslook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *