King Toast liggend; toast met avocado en spiegelei

Voor het weekend
King toast van de chef met lef

Tja, hoe noem je een gerecht zoals dit? Het is geen pizza, het is geen uitsmijter. Het is geroosterd brood met avocadocrème, spiegeleitje, kippendij, bacon, Parmezaanse kaas en sriracha… Afkomstig van de Chef met lef. En hij noemt dit wervelende spannende gerecht: KING TOAST.

Het is echt comfort food voor in het weekend. Met z’n allen rond de tafel en smullen maar. Geschikt voor de lunch, maar ook als hoofdgerecht. Serveer er dan een lekkere salade bij.

King Toast van Chef met Lef Weet je nog wie die Chef met lef is? Lees nog even de recensie van Miranda van Elswijk over dit spannende kookboek, dan ben je weer helemaal op de hoogte. 

Welke wijn bij King Toast?

Zo’n broodje als dit smaakt lekker stevig: Knapperig brood met smeuïge avocadocrème en zoutige bacon en kaas, aangevuld met gekruide kip. De Thaise Sriracha-saus maakt het lekker pittig. Mijn voorkeur gaat uit naar een frisse witte wijn, zoals een sauvignon blanc uit Chili. Matetic EQ Sauvignon BlancRond genoeg om aan te sluiten bij de avocadocrème, maar tegelijkertijd verfrissend bij dit heftige broodje.

4 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kippendijfilet
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • zout, peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram crème fraiche
  • 8 sneetjes brood
  • 8 plakjes bakbacon of ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • (Sriracha)

Stap 1

Bestrooi de kip met paprikapoeder, zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 15-20 minuten op middelhoog vuur gaar. Laat de gare kip iets afkoelen.

Stap 2

Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees eruit en pureer het samen met de crème fraiche in de keukenmachine tot een egale crème. Breng op smaak met zout.

Stap 3

Rooster de boterhammen lichtbruin. Bak de plakjes bacon knapperig in een koekenpan. Schep ze uit de pan en bak 4 spiegeleieren in het achtergebleven bakvet.

Stap 4

Pluk het kippenvlees in stukjes. Bestrijk de geroosterde boterhammen met avocadocrème. Verdeel de eieren, bacon en kip erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. (Spuit er voor de liefhebbers wat sriracha op.)

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover kookboek Chef met LefTitel:                     Chef met lef
Auteur                 Nigel van der Horst
Uitgever             Luitingh-Sijthoff
ISBN nummer   978 90 245 7759 0
Prijs                      € 20,-

 

 

 

 Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *