- 1 kg witte asperges
- 3 eetlepels olie
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 zak minikrieltjes à 450 gram
- 250 ml slagroom
- 250 gram gekookte achterham in stukjes
- zout versgemalen peper
- 2 eetlepels bieslook
Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller (dit gaat het best als je de asperge plat neerlegt, en dan schilt van boven naar beneden). Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Snijd de asperges in schuine dunne plakjes van ca. 1 cm lengte.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de sjalotjes en de krieltjes ca. 3 minuten. Regelmatig roeren. Voeg de asperges toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de slagroom erdoor. Sudder het geheel met de deksel op de pan ca. 5 minuten tot de asperges gaar zijn.
Roer de ham erdoor en laat de aspergeschotel nog ca. 2 minuten door en door warmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met bieslook.
Calorieën: 518kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 23g | vet: 34g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 110mg | vezels: 8g | suiker: 8g | vitamine C: 38mg