Meet the Makers

Hotspots van Seattle

Seattle timmert aan de weg. De plaats aan de westkust van de Verenigde Staten ligt in Washington State en heeft momenteel ongeveer 730.000 inwoners. Seattle is een van de snelst groeiende grote steden in Amerika en ligt 160 km ten zuiden van de grens met Canada. De hoofdkantoren van o.a. Amazon.com en Starbucks bevinden zich hier en het water is hier nooit ver weg. En naast dit alles is het er als toerist ook goed toeven. Er worden veel nieuwe hotels gebouwd om deze toenemende stroom gasten op te vangen en ook op culinair gebied staat Seattle zijn mannetje. Maar waar moet je zijn?

interieur Zoku hotelOm iedereen ervan te overtuigen dat Seattle echt the place to be is, werd ik uitgenodigd voor een event georganiseerd door het Travel & Tourism Office van Seattle. Dit event vond plaats bij het Zoku Hotel in Amsterdam. Ook een erg leuke locatie trouwens, gevestigd aan de Weesperstraat. Zoku is een appartementenhotel voor de werkende reiziger. Je kunt een appartement of kamer huren die er niet uitziet als een hotelkamer, maar meer is ingericht zoals je thuis woont en werkt. Buiten de appartementen zijn er sociale ruimtes waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten om mee te eten, te pingpongen, te kletsen of om mee op een van de fraaie dakterrassen te zitten. Al deze gezamenlijk ruimtes bevinden zich op de top van het gebouw, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Ook The Makers ontmoette ik hier.

Ethan Stowell Restaurants

In de eerste plaats Ethan Stowell himself. De ondernemer die inmiddels eigenaar is van maar liefst 20 restaurants in Seattle. Maar hij is ook chef en liet ons proeven waarom we naar Seattle zouden moeten komen: heerlijke beef tartare op een eetbare lepel, en dan geen kleine lullige porties, maar (zoals we van de Amerikanen gewend zijn) goed en veel. Ook de blini with salmon (zalmsnippers) was eerlijk en heerlijk.

Rachel’s Ginger Beer

Ook aanwezig was Rachel die met haar Ginger Beer de wereld wil veroveren. Rachel’s Gemberbier wordt gemaakt in Seattle met vers water, citroenen, biologische suiker en natuurlijk gember; en bevat dus geen alcohol! Naast citroen zijn er ook varianten met andere fruitsoorten zoals mango, perzik enz.

IJs uit Seattle van Tyler Malek van Salt & Straw ice cream

Een ijsje gaat er altijd in. En dan zeker het bijzonder smakelijk handgemaakte ijs dat Tyler Malek maakt voor zijn bedrijf Salt & Straw ice cream. De varianten met aardbei en zoute caramel die hij in Amsterdam presenteerde smaakten heerlijk. Tyler runt samen met zijn vrouw Kim een hele rij aan ijssalons aan de Eroica Rieslingwestkust van de Verenigde Staten.

Eroica Riesling

Chateau Ste. Michelle, een van Washingtons oudste wijnbedrijven maakte, na goed te hebben gekeken en geluisterd aan de Moezel, de Eroica Riesling. Een rijke, frisse wijn met typische kenmerken van de riesling en de smaak van appel. Eroica is een voorbeeld van een riesling uit de ‘nieuwe wereld’ gecombineerd met de elegantie van de ‘oude wereld’. Een heerlijke koel geserveerde wijn die goed smaakte bij alle lekkere hapjes die geserveerd werden gedurende de middag.

 

 Conclusie:

Wanneer je richting de westkust van de Verenigde Staten reist, vergeet Seattle dan niet!

 

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *