Pasta met gorgonzola, peer en pancetta

Easy Tuesday
Tagliatelle met peer en gorgonzolasaus

Doordeweeks wil je vaak wat sneller klaar zijn, toch? Daarom voor vandaag een snel pastagerechtje: tagliatelle met gorgonzola en peer. Pancetta geeft bite en body aan dit gerecht. Staat in 15 minuten op tafel! Heerlijk Easy toch?

Welke wijn bij ‘Tagliatelle met gorgonzolasaus’?

Kies voor een Pinot Grigio! De pasta heeft, net als de wijn, een lichtromig en filmende structuur. De aroma’s van peer passen goed bij het ziltige van de gorgonzola. Belangrijk is dat de zuren in de wijn het gerecht niet overvleugelen. Het bittertje in de wijn sluit mooi aan bij de rucola in het gerecht.

4 personen15 minuten

Ingrediënten 

  • 1 grote stevige, net rijpe peer (Doyenne de Comice)
  • 150 gram pancetta, in plakjes
  • 350 gram verse tagliatelle
  • 150 ml kookroom
  • 150 gram gorgonzola dolce
  • zout, versgemalen peper
  • 50 gram rucola, grof gesneden

Stap 1

Schil en snijd de peer in partjes. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Schep uit de pan en bak de peerpartjes in het achtergebleven spekvet.

Stap 2

Kook de tagliatelle in kokend water met zout gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng in een steelpan de room met de gorgonzola aan de kook. Blijf roeren totdat er een dikke saus ontstaat en de gorgonzola is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Giet de pasta af. Verdeel over 4 warme borden. Schep de peerpartjes en de gorgonzolasaus erop. Verdeel de pancetta en rucola over de borden.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *