Meatless Monday

Groentespaghetti met zeekraal

Uit het kookboek ‘La Cucina Verde’ komt dit spannende pastagerecht: ‘Groentespaghetti met zeekraal’. Een kookboek geschreven door twee Belgische vegetarische dames. Ze kondigen dit recept als volgt aan: ‘In dit recept draaien we de rollen om. Waar bij een ander pastagerecht de pasta de drager is van de groentesaus, wordt hier de groentespaghetti de basis. De verhouding is ¾ groenten en ¼ pasta. Het zoutige accentje van de zeekraal maakt dit gerecht helemaal af.’ En inderdaad het resultaat mag er zijn. Zeker het proberen waard!!!

Welke wijn bij groentespaghetti met zeekraal?

Het gerecht smaakt zoetig door de wortel en de rode paprika. De dragon zorgt voor een vleugje anijs en de zeekraal maakt het krokant en pittig. Mijn advies: schenk er de rosé uit Piëmonte bij. Breed van smaak met rijp fruit en goede zuren die aansluiten bij de citroenzestes en de dragon.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram linguine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ½ rode peper, fijngesnipperd
  • 200 gram winterwortel, in lange fijne reepjes
  • 1 rode paprika, in lange fijne reepjes
  • 200 gram courgette, in fijne reepjes
  • 100 ml (soja)room
  • 100 gram zeekraal
  • ½ citroen, schil in zestes
  • 3 eetlepels verse dragon, in reepjes
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Breng water met zout aan de kook. Kook de linguine gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar het kookvocht.

Stap 2

Verhit intussen de olie in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak de sjalotjes ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook en het pepertje toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg dan de wortel toe en stoof ca. 5 minuten met de deksel op de pan. Voeg de paprika toe en stoof nog ca. 5 minuten. Voeg als laatste de courgette toe en stoof in nog 3 minuten alles beetgaar.

Stap 3

Voeg de room en 100 ml van het bewaarde kookvocht toe. Breng aan de kook en roer de zeekraal erdoor. Breng op smaak met citroenzestes, dragon en zout en versgemalen peper.

 

Kookboek Cucina Verde

cover Cucina VerdeIn dit kookboek combineren de Belgische kookboekenschrijfsters Kristin Leybaert en Miki Duerinck  de pure Italiaanse keuken met hun liefde voor groenten. Door de creativiteit van deze twee veggie-auteurs ontstaan er nieuwe gerechten die snel, gezond, maar bovenal DELIZIOSI zijn.  Mooi boek met prachtige foto’s, boordevol creatieve gerechten.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: La Cucina Verde
Auteur: Kristin Leybaert & Mini Duerinck
Uitgever: WPG Uitgevers België
ISBN: 978 90 223 3367 9
Prijs
: € 24,99

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *