Multifunctioneel adres

Millers: dineren op sterrenniveau

[gesponsord]

Als je nadenkt over Den Haag is het woord BRUISEND misschien niet het eerste wat bij je opkomt. Toch is dit wel het geval; deze regentenstad is volop in ontwikkeling. Met name het centrum wordt steeds interessanter. Hét kloppende hart binnen dit bruisende centrum is het welbekende Plein. Zeker in de zomer. Volgebouwd met sfeervolle terrassen waar nauwelijks een tafeltje vrij is. En middenin, tussen Lange en Korte Poten,  vind je het multifunctionele restaurant Millers. Dit is een zaak die ontdekt mag worden, want hier kun je o.a. op sterrenniveau eten. Lees maar waarom!

In eerste instantie ziet Millers er van de buitenzijde niet heel veel anders uit dan de andere horeca-gelegenheden op het Plein. Maar eenmaal binnen val je van de ene verbazing in de andere. De zeer stijlvolle luxe inrichting met goud, kristallen kroonluchters, grote bar, spiegels en leren zitjes omarmt je, maar zorgt tevens voor een gevoel van intimiteit. De zaak bestaat in feite uit drie verschillende panden die onderling met elkaar in verbinding staan: een wijn-cocktailbar, een à-la-carterestaurant en een club bestaande uit twee area’s.

Verrassend Asian Fusion

Overdag kun je hier terecht voor koffie, lunch of een borrel op het terras. Maar wij komen hier om een hapje te eten. Vanwege de zomerse temperaturen installeren we ons op het terras, hoewel de luxe inrichting lonkt… De kaart is uitgebreid en bijzonder interessant. Het concept is ‘Asian Fusion’. Je kunt kiezen uit 10 voorgerechten (€ 5,75 – € 12,50), en 8 verschillende hoofdgerechten (€ 16,50 – € 24,50) en 5 desserts. Bijna alle gerechten hebben een Aziatische touch. Bovendien kun je per tafel ook kiezen voor een proeverij van verschillende gerechtjes. Maar op advies van onze multifunctionele assistent-restaurantmanager Brian Pronk gaan we voor het ‘Shared dining menu’! Dit is een viergangen surprisemenu (€ 39,50) waarbij verschillende gerechtjes per gang op tafel komen. Presentatie op één grote schaal, zodat je samen uitgebreid kunt proeven en delen.

Presentatie is verfijnd

Voorgerechtjes bij MillersShared Dining: ja, dan komt er heel wat op tafel! Bijna te veel om allemaal op te noemen. Maar ik ga een poging wagen. We starten met 3 kleine voorgerechtjes: Gemarineerde zalm met avocadocrème, wasabi-aïoli en granola van wilde rijst, Japanse Carpaccio met lotuswortelchips en sesammayonaise en Spinaziesalade met pittige tempeh en cashewnoot. De presentatie is een echt plaatje, de smaken helemaal in balans en ieder gerecht bezit een mooie bite en krokantje. Wow, echt goed!

Daarna komen er twee visgerechtjes: zeebaars en tonijn. Krokant gebakken zeebaars ligt op een laagje beetgare zwarte rijst en wordt omringd door een schuimige kreeften-citroengrassaus, avocadoboter, geweldige dubbelgedopte tuinboontjes en gegrilde knapperige little gem op mini-formaat. Ook de tonijn is een compliment waard: prachtig rosé gegrild met een goede houtskoolsmaak. Erbij kokosrijst met een vleug limoen en een Hollandaisesaus met wasabi. We zijn onder de indruk!

Oog voor de natuur

Intussen komt chefkok Eric Dekkers (29) een praatje maken aan tafel. Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan bij sterrenzaken als Savelberg (Voorburg), In den Doofpot (Leiden) en De Harmonie (Rotterdam) is hij vorig jaar neergestreken bij Millers. Hij is gek op alle dingen uit de natuur en kweekt op het balkon van zijn keuken zelf groente (rode venkel) en viooltjes. Ook is hij in de ban geraakt van de Aziatische keuken. Want: ‘Je bent nooit te oud om te leren’, vertelt hij met passie.

De derde gang is in aantocht. Twee vleesgerechtjes, totaal verschillend van smaak, worden op tafel gezet. Met smaak veroberen we de maiskip met groene asperges en maismuffin; zacht van smaak waarbij het zoete van de mais de boventoon voert. Daarentegen is de entrecote (ook uitstekend rosé gebakken) met béarnaisesaus en voorjaarsgroenten eigenlijk een van de weinige, wat meer klassieke, gerechtjes. En met klasse bereid!

En tot slot ook de drie desserts zijn meer dan de moeite waard: heerlijk frambozenijs, rozemarijn panna cotta én een geweldig chocoladetaartje met smeuïge binnenzijde. Zelfs mijn man die niet van desserts houdt, likte zijn vingers erbij af. Nou, dat zegt wat!

Mooie wijn, mooie combinaties

Ook op wijngebied valt hier heel wat te beleven. Allereerst een compliment voor de uitgebreide wijnkaart: ca. 80 wijnen, waarvan de helft ook nog eens per glas verkrijgbaar is. Keus te over. Alle landen, zowel Europees als Nieuwe Wereld is vertegenwoordigd. Bovendien met een smaakomschrijving, zodat je een idee krijgt wat er in het glas komt. Maar nog belangrijker; er is volop aandacht voor de beste wijn-spijscombinaties. Bij elk gerecht op de kaart staat een wijnadvies. En ook kun je kiezen voor wijn-spijsarrangementen. Daar zijn wij natuurlijk voor in. In volgorde van de gerechten komt het volgende op tafel:

  1. Verdejo van Antonio Sanz (€ 6,50 per glas): een mooie volle aromatische verdejo met aroma’s van mango en een tikkeltje grapefruit.
  2. Chardonnay bij MillersChardonnay uit de USA (Monterey) van Noble Vines (€ 8,00 per glas): rijke chardonnay met mooi fruit. Duidelijke houtlagering in combinatie met frisse én exotisch fruittonen. Paste fantastisch bij de gegrilde tonijn.
  3. Primitivo uit Puglia (Zuid-Italië) van het huis Masi (€ 6,50 per glas): een heftig glas met zwarte fruitaroma’s, jammig bosfruit en een zacht mondgevoel. Licht zoetig door het hoge alcohol (15%). Kan zich meten met een Amarone.
  4. Elysium uit de USA , gemaakt van de Black Muscat-druif. Een klassieker, die perfect past bij rood fruit en desserts met chocolade. Fris en sappig tegelijkertijd. Goed gekozen!

Tot slot nog een compliment voor de bediening. Jong, fris en energiek. Ze nemen alle tijd om je van dienst te zijn, en zijn zeer servicegericht. De interesse in elke klant is duidelijk voelbaar.

Conclusie: wil je ongedwongen en plezierig uit eten met de kwaliteit van een Michelinsterren-restaurant? Dan is dit à-la-carterestaurant van Millers een absolute aanrader. Hier wordt met aandacht en liefde gekookt: schilderijtjes in de presentatie, perfecte cuissons en zeer bijzondere smaken en ingrediënten. Bovendien volop aandacht voor de juiste wijn-spijscombinaties. Wat wil je nog meer? Ik ben meer dan tevreden. We komen gegarandeerd terug!

 

Op de hoogte blijven van culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *