Culinair journalist Jolande Vos

Jolande Vos

Food I Love

Echte boerenboter, tapas in Sevilla, salade met geitenkaas, gebakken gamba’s met aïoli, Tom kah kai-soep, lamsrack, kalfszwezerik, key lime pie,  tarte tatin, advocaatbonbons van Friandises in Maastricht, zomerfruit.

Wine I Love

Sauvignon Blanc uit de Loire, Sylvaner van Wagner Stempel , Sauternes, Champagne Cuvée Eugène Louis Casters, Collioure van Mas Blanc, Saumur Champigny van Château du Hureau, rosé Le Secret van Clos de Bagatelle, Pinot Noir van Main Divide.

 

Wie is Jolande Vos?

Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook.

Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep!

Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik register-vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde.

Dit jaar won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn,  de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Saint Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen…

Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Maar op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!

Zie ook: www.beproefd.nl

Voor meer informatie, kijk op de contactpagina.

Credit: fotograaf Frank Dorren
Locatie: Jamie’s Italian Rotterdam