Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact
    Culinair journalist en vinoloog Jolande Vos

    Jolande Vos

    Food I Love

    Echte boerenboter, tapas in Sevilla, salade met geitenkaas, gebakken gamba’s met aïoli, Tom kha kai-soep, lamsrack, kalfszwezerik, key lime pie,  tarte tatin, advocaatbonbons van Friandises in Maastricht, zomerfruit.

    Wine I Love

    Sauvignon Blanc uit de Loire, Sylvaner van Wagner Stempel , Sauternes, Champagne Cuvée Eugène Louis Casters, Collioure van Mas Blanc, Saumur Champigny van Château du Hureau, rosé Le Secret van Clos de Bagatelle, Pinot Noir van Main Divide.

     

    Wie is Jolande Vos?

    Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook.

    Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep!

    Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik Register Vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde.

    In 2016 won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn,  de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Grand Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen…

    Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker, WineLife en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Daarnaast organiseer ik culinaire reizen onder de naam ‘Foodies On Winetravel’. Op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!

    Zie ook: www.beproefd.nl

    Voor meer informatie, kijk op de contactpagina.

    Credit: Debbie van de Marel

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    www.ilovefoodwine.nl

    Contact

    info@ilovefoodwine.nl

    Artikelen door Jolande
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in
    • Pasta met Gorgonzola en katenspek
      Pasta met Gorgonzola uit de voorraadkast
      in
    • Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
      Gehaktballetjes van kip in romige prei-curry (Koolhydraatarm)
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food