- 500 gram kruimige aardappelen
- 500 gram pastinaak
- 2 rode uien
- 2 eetlepels rijst olie
- 6 blaadjes salie
- 2 kropjes little gem of baby romaine sla
- zout
Schil de aardappels en pastinaak en snijd in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook de aardappels met de pastinaak in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Snijd intussen de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode ui op laag vuur in ca. 8 minuten zacht.
Snijd de salieblaadjes fijn. Voeg toe aan de rode ui en bak ca. 1 minuut mee.
Giet de aardappels/pastinaak af. Stamp het mengsel fijn tot een smeuïge puree. Snijd de little gem in repen van ca. 3 cm. Meng de salie en de rode uien door de puree. Breng op smaak met zout.
Garneer eventueel met salieblaadjes.
TIP: maak de stamppot extra lekker door aan tafel Dukkah (notenmengsel) overheen te strooien.
Calorieën: 292kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 6g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 13g | suiker: 13g | vitamine C: 67mg