- 3 stk sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 dl rode wijn Carmenère
- ½ dl rode port
- ½ pot vleesfond 380 ml
- 1 tl kruidnagel
- 1 stk laurierblad
- 2 takjes tijm
- ½ el Cranberries&Blauwe bessen confiture Chantaine, AH
- 75 gr ijskoude roomboter in kleine klontjes
- 4 stk entrecôtes dikte 2 cm*
- 75 g Blueband margarine*
Bak in een ruime steelpan de sjalotjes ca. 5 minuten in 1 eetlepel boter. Voeg toe: knoflook, wijn, port, vleesfond, kruidnagel, laurierblad en tijm. Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 1 dl. Zeef boven een andere pan. Roer de confiture erdoor.
Verhit in een koekenpan de margarine. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees snel om en om zodat het vlees dichtschroeit. Haal uit de pan en laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Let het vlees op een bakplaat met bakpapier. Zet de entrecôtes ca. 12 minuten in de oven. Verwarm intussen de saus opnieuw. Klop de boterklontjes door de saus, zodat hij licht bindt. Leg de entrecôtes op vier voorverwarmde borden. Schenk een beetje van de rode wijnjus erover. Lekker met aardappel-knolselderijtaartjes.
* voor een optimale bereiding: haal het vlees minstens een half uur voor gebruik uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier. Meer tips over het bereiden en bakken van biefstuk? Bekijk dit artikel.
Calorieën: 344kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 2g | vet: 31g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 41mg | vezels: 0.3g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg