Ga terug
+ servings
ossobuco van hert
Ossobuco van hert
Beleef de rijke smaken van de winter met deze Ossobuco van hert, een moderne draai aan het Italiaanse klassieke gerecht. Het malse hertenvlees, langzaam gestoofd tot perfectie, gaat prachtig samen met de diepe aroma's van de saus, waardoor een hoofdgerecht ontstaat dat zowel troostend als verfijnd is.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Stoven 4 uur
4 uur 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 hertenschenkels ca. 1 kg
  • zout versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml wildfond potje
  • 300 gram wilde spinazie

Instructies
 

  • Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.
  • Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.

Voedingswaarde

Calorieën: 432kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 79g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 198mg | vezels: 2g | suiker: 1g | vitamine C: 22mg