- 4 hertenschenkels ca. 1 kg
- zout versgemalen peper
- 2 teentjes knoflook geplet
- 4 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 ml rode wijn
- 250 ml wildfond potje
- 300 gram wilde spinazie
Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.
Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.
Calorieën: 432kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 79g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 198mg | vezels: 2g | suiker: 1g | vitamine C: 22mg