Inspiring Friday

Ossobuco van hert

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept
Wild recept ossobuco van hert. Met rode wijn, wildfond, tomatenpuree etc. #ossobuco #wild #hert
Wild recept ossobuco van hert. Met rode wijn, wildfond, tomatenpuree etc. #ossobuco #wild #hert

Uit het kookboek Wild & Gevogelte van Claartje Lindhout publiceren we in deze decembermaand elke week een recept op Inspiring Friday. Vandaag: ossobuco van hert. Waarschijnlijk moet je wel even de hertenschenkels van tevoren bestellen bij de poelier. Hoe dan ook het is een feestelijk gerecht, met name geschikt voor de feestdagen.

Welke wijn bij Ossobuco van hert?

Schenk bij deze heerlijke stoofschotel de Argentijnse Cabernet Franc van Fabre Montmayou. Of een rode Rhône is ook een goed idee.

ossobuco van hert

Ossobuco van hert

Voorbereiding: 10 minuten
Stoven 4 uur
Totaal: 4 uur 10 minuten
Beleef de rijke smaken van de winter met deze Ossobuco van hert, een moderne draai aan het Italiaanse klassieke gerecht. Het malse hertenvlees, langzaam gestoofd tot perfectie, gaat prachtig samen met de diepe aroma's van de saus, waardoor een hoofdgerecht ontstaat dat zowel troostend als verfijnd is.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 hertenschenkels ca. 1 kg
  • zout versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml wildfond potje
  • 300 gram wilde spinazie

Bereiding
 

  • Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.
  • Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.

Het kookboek

In het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973). Ze heeft jarenlang gewerkt als chef-kok in diverse restaurants, maar houdt zich momenteel meer bezig met de visuele kant van de gastronomie. Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. Dit boekje werd uitgegeven in 2012.

Bestellen kun je hier:

Cover Wild en gevogelteTitel : Wild & Gevogelte
Auteur : Claartje Lindhout
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1338 9
Prijs : € 9,95

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Pin dit ossobuco met hert recept
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!