Uit het kookboek Wild & Gevogelte van Claartje Lindhout publiceren we in deze decembermaand elke week een recept op Inspiring Friday. Vandaag: ossobuco van hert. Waarschijnlijk moet je wel even de hertenschenkels van tevoren bestellen bij de poelier. Hoe dan ook het is een feestelijk gerecht, met name geschikt voor de feestdagen.
Schenk bij deze heerlijke stoofschotel de Argentijnse Cabernet Franc van Fabre Montmayou. Of een rode Rhône is ook een goed idee.
4 personen
10 minuten + 4 uur stoven
Ingrediënten
4 hertenschenkels (ca. 1 kg)
zout, versgemalen peper
2 teentjes knoflook, geplet
4 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
3 stengels bleekselderij, in stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
150 ml rode wijn
250 ml wildfond (potje)
300 gram wilde spinazie
Stap 1
Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.
Stap 2
Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.
Het kookboek
In het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973). Ze heeft jarenlang gewerkt als chef-kok in diverse restaurants, maar houdt zich momenteel meer bezig met de visuele kant van de gastronomie. Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. Dit boekje werd uitgegeven in 2012.
Geef een reactie