Uit het kookboek Wild & Gevogelte van Claartje Lindhout publiceren we in deze decembermaand elke week een recept op Inspiring Friday. Vandaag: ossobuco van hert. Waarschijnlijk moet je wel even de hertenschenkels van tevoren bestellen bij de poelier. Hoe dan ook het is een feestelijk gerecht, met name geschikt voor de feestdagen.
Welke wijn bij Ossobuco van hert?
Schenk bij deze heerlijke stoofschotel de Argentijnse Cabernet Franc van Fabre Montmayou. Of een rode Rhône is ook een goed idee.
Ossobuco van hert
Ingredienten
- 4 hertenschenkels ca. 1 kg
- zout versgemalen peper
- 2 teentjes knoflook geplet
- 4 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 ml rode wijn
- 250 ml wildfond potje
- 300 gram wilde spinazie
Bereiding
- Bestrooi de hertenschenkels met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin. Voeg toe: knoflook, jeneverbessen, laurier, bleekselderij en tomatenpuree. Blus af met rode wijn en wildbouillon. Sudder de ossobuco in ca. 4 uur zachtjes gaar.
- Schep de wilde spinazie door de ossobuco en laat ca. 2 minuten meekoken. Lekker met polenta of aardappelpuree en rodekool.
Het kookboek
In het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973). Ze heeft jarenlang gewerkt als chef-kok in diverse restaurants, maar houdt zich momenteel meer bezig met de visuele kant van de gastronomie. Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. Dit boekje werd uitgegeven in 2012.
Bestellen kun je hier:
Titel : Wild & Gevogelte
Auteur : Claartje Lindhout
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1338 9
Prijs : € 9,95
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen