Ga terug
+ servings
Cote de boeuf met geroosterde wortelgroenten
Cote de boeuf met peperjus
Beleef een culinaire reis met deze malse Cote de boeuf, perfect gegrild en vergezeld van een pittige peperjus. Een gerecht dat kracht en verfijning belichaamt, ideaal voor vleesliefhebbers met een verfijnde smaak.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 1 uur
1 uur

Ingrediënten
  

  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes tijm blaadjes eraf gerist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram cote de boeuf zonder bot slager
  • zout versgemalen peper
  • 50 gram roomboter
  • 100 ml rode wijn
  • 1 potje runderfond 380 ml
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels groene peperbesjes potje, groene pepers ingemaakt op azijn
  • 1 pastinaak in stukken
  • 2 grote oerwortel in grove stukken
  • 50 gram veldsla

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 140 °C. Doe intussen in een vijzel:  peterselieblaadjes, tijmblaadjes, olijfolie  en 1 teentje knoflook in een vijzel. Wrijf het fijn tot een kruidenolie. Bestrooi de cote du boeuf met zout en peper, en smeer rondom in met de kruidenolie. Verhit de boter in een koekenpan. Braad het stuk vlees rondom bruin. Neem uit de pan en leg het in een ovenschaal of braadslede. Leg de pastinaak, oerwortel en de gekneusde teen knoflook rondom het vlees. Zet de braadslede in de oven en bak het vlees meet groenten ca. 40 minuten.
  • Verhit intussen het achtergebleven bakvet in de koekenpan. Blus af met de rode wijn. Voeg de runderfond toe en breng opnieuw aan de kook. Laat tot ca. 1/3 inkoken. Roer de slagroom en de peperkorrels erdoor. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Neem het vlees uit de oven, laat even rusten. Leg op een schaal. Schep de pastinaak, oerwortel en de gekneusde teen knoflook rondom het vlees. Garneer met veldsla.

Notities

Tip: Vleesthermometer voor eenmalig gebruik
Om te controleren of de cote du boeuf inderdaad mooi rosé is, kun je een (digitale) vleesthermometer gebruiken. Op de temperatuur van 52 °C is rundvlees dan op de juiste temperatuur en van binnen mooi rosé. Mijn slager heeft (gratis!) kleine mini-vleesthermometertjes voor éénmalig gebruik. Die steek je in het vlees, en als het vlees op de juiste temperatuur is, dan springt het dopje eraf. Klaar is Kees! Vraag je slager ernaar, het werkt super! Als je meer tips wilt over het bakken van verschillende soorten biefstuk, lees dan dit artikel.

Voedingswaarde

Calorieën: 574kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 22g | vet: 49g | verzadigd vet: 24g | cholesterol: 131mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 10mg