- 4 kippenbouten op het gewicht in tweeën gesneden
- zout versgemalen peper
- 50 gram roomboter
- 200 ml riesling
- 200 ml kippenfond
- 200 ml slagroom
- 4 teentjes knoflook gepeld (heel houden)
- 4 takjes verse rozemarijn
- 10 gram gedroogde morilles
- 50 ml truffeljus blikje
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan of grote koekenpan en bak de stukken kip in 5 minuten rondom lichtbruin. Haal ze uit de pan. (Gooi het achtergebleven bakvet grotendeels weg. Voeg daarna toe: wijn, kippenfond en slagroom. Breng aan de kook. Leg vervolgens de kipstukken en de saus in een ruime braadslede. Voeg de knoflook en rozemarijn toe.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak de kip in ca. 90 minuten gaar. Week intussen de morilles in een beetje lauw water. Haal de kip uit de braadslede. Zeef het achtergebleven vocht en doe over in een steelpan. Voeg de morilles (zonder vocht) en de truffeljus toe en kook de saus, op hoog vuur, in tot ongeveer de helft (ca. 10 – 15 minuten). (Laat alles eventueel afkoelen tot het moment van serveren).
Verwarm de kip in ca. 10 minuten tot hij weer handwarm is. Verwarm de saus zachtjes op laag vuur. Serveer de kip met verse pasta of een aardappel-knolselderijpuree (zie hier het recept!).
Calorieën: 607kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 24g | vet: 50g | verzadigd vet: 24g | cholesterol: 205mg | vezels: 0.3g | suiker: 3g | vitamine C: 2mg