Ga terug
+ servings
Salade van bloemkoolrijst met pesto
Salade met bloemkoolrijst en gerookte forel
Spannende salade van knapperige bloemkoolrijst met pesto. Olijven en bleekselderij zorgen voor bite.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

Pesto van rucola

  • 85 gram rucola
  • 75 gram witte amandelen
  • 1 kleine sjalot gesnipperd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas heel fijngeraspt
  • fleur de sel versgemalen peper

Salade

  • 4 stengels bleekselderij in stukjes (150 gram)
  • 1 blikje groene olijven met citroen Merza, 130 gram
  • 600 gram bloemkoolrijst supermarkt
  • 250 gram gerookte forel of makreel of sardines
  • 40 gram witte amandelen grofgehakt
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • ½ citroen in partjes

Instructies
 

  • Maak eerst de pesto van rucola en amandelen (zie hier het recept). Snijd de bleekselderij en olijven in stukjes. Doe de bloemkoolrijst in een kom. Voeg 75 gram van de pesto toe. Roer voorzichtig tot de bloemkoolrijst gelijkmatig is bedekt met de pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden. Verdeel erover: gerookte forel, bleekselderij, olijven, amandelen en basilicum. Schep op elk bord 1 eetlepel pesto. Garneer met partje citroen.

Notities

TIP
Combineer de bloemkoolsalade met stokbrood met boter of aioli, en iets verfrissends zoals de gazpacho of de watermeloensalade.

Voedingswaarde

Calorieën: 370kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 21g | vet: 87g | verzadigd vet: 27g