- 1 liter Coca Cola
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sriracha- saus
- ½ eetlepel gemalen komijn
- 10 gram zout
- 1,5 kg spareribs in matten, schoongemaakt
Meng de Coca Cola, bruine basterdsuiker, sriracha, komijn en zout tot een marinade. Goed door elkaar roeren tot de suiker is opgelost. Leg de spareribs ca. 3 uur (mag ook een hele nacht), in de koeling, in de marinade.
Verwarm de marinade met de spareribs tot ca. 80 °C (vloeistof mag niet koken). Zet het vuur uit en laat de ribs in de marinade afkoelen.
Haal de ribs uit de marinade en laat goed uitlekken. Breng de marinade aan de kook en laat tot 1/3 deel inkoken.
Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (125 °C). Plaats een plate setter en een opvangbak. (Voeg eventueel wat rooksnippers toe voor extra smaak.)
Schroei de ribs rondom dicht. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70 °C. Af en toe bestrijken met de marinade. (Dit duurt ca. 30 minuten).
TIP
Spareribs hebben vaak een vlies aan de holle kant van de mat dat je met een klein scherp mesje moet weghalen.
Calorieën: 915kcal | koolhydraten: 48g | eiwit: 41g | vet: 62g | verzadigd vet: 20g | cholesterol: 210mg | vezels: 0.01g | suiker: 47g | vitamine C: 0.01mg