Ga terug
+ servings
Spareribs in coca cola uit het kookboek BBQ Atlas van Julius Jaspers
Spareribs van de BBQ
In cola voorgekookte spareribs met suiker en chili zijn lekker snel klaar. Je hoeft ze alleen nog maar krokant te grillen.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 3 uur
Kook tijd 30 minuten
3 uur 30 minuten

Equipment

  • BBQ voor indirect grillen of kamado (Big Green Egg), plate setter, opvangbak

Ingrediënten
  

  • 1 liter Coca Cola
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sriracha- saus
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 10 gram zout
  • 1,5 kg spareribs in matten, schoongemaakt

Instructies
 

  • Meng de Coca Cola, bruine basterdsuiker, sriracha, komijn en zout tot een marinade. Goed door elkaar roeren tot de suiker is opgelost. Leg de spareribs ca. 3 uur (mag ook een hele nacht), in de koeling, in de marinade.
  • Verwarm de marinade met de spareribs tot ca. 80 °C (vloeistof mag niet koken). Zet het vuur uit en laat de ribs in de marinade afkoelen.
  • Haal de ribs uit de marinade en laat goed uitlekken. Breng de marinade aan de kook en laat tot 1/3 deel inkoken.
  • Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (125 °C). Plaats een plate setter en een opvangbak. (Voeg eventueel wat rooksnippers toe voor extra smaak.)
  • Schroei de ribs rondom dicht. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70 °C. Af en toe bestrijken met de marinade. (Dit duurt ca. 30 minuten).
  • Lekker met zelfgemaakte dikke frieten, Amerikaanse coleslaw en homemade barbecuesaus.

Notities

TIP
Spareribs hebben vaak een vlies aan de holle kant van de mat dat je met een klein scherp mesje moet weghalen.

Voedingswaarde

Calorieën: 915kcal | koolhydraten: 48g | eiwit: 41g | vet: 62g | verzadigd vet: 20g | cholesterol: 210mg | vezels: 0.01g | suiker: 47g | vitamine C: 0.01mg