Kruidenpasta
- ¼ ui (25 gram)
- 1 groene chilipeper met pitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 cm verse gember geschild (6 gram)
- 1 theelepel kaneel
- Pitjes uit 3 kardemompeulen
- 3 kruidnagels
- 4 zwarte peperkorrels
- ½ theelepel zeezoutvlokken
- 10 gram verse koriander
- 2 eetlepels limoensap
Voor de vis
- 8 zeebaarsfilets
- 60 panko broodkruimels Japans paneermeel
- 1 eetlepel olie
- Partjes limoen
Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een kleine blender of hakmolen van de staafmixer. Hak fijn tot je een dik, groen mengsel hebt.
Leg de zeebaars op een plank (die in koelkast past) die bekleed is met bakpapier. Verdeel de kruidenpasta over de vis, dek af en plaats ca. 1 tot 2 uur in de koelkast.
Ga verder met koken ca. 20 minuten voordat je aan tafel wilt gaan.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de panko over een bakplaat en roer de olie en snuf zout erdoor. Goed uitspreiden. Zet de bakplaat in de oven en laat de broodkruimels in ca. 10 minuten goudbruin worden. Haal uit de oven.
Haal de vis uit de koelkast en schuif met bakpapier van plank naar bakplaat. Druk de goudbruine panko-broodkruimels op de vis, ca. 1 eetlepel per zeebaarsfilet. Bak de zeebaars in ca. 15 minuten tot de vis net gaar is. Bestrooi eventueel met zeezoutvlokken. Dien op met partjes limoen.
Lekker met boterige witte rijst en chana masala (kikkererwten curry).
Calorieën: 260kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 42g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 100mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg