Ga terug
+ servings
Zeebaars uit de oven van Rukini Iyer uit haar kookboek India Express
Indiase zeebaars uit de oven
Verrassend stukje zeebaars uit de oven. Krokant en kruidig. Serveer met een boterige witte rijst en chana masala oftewel kikkererwten curry.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 1 uur
marineertijd 30 minuten
1 uur 45 minuten

Equipment

  • blender of hakmolen van de staafmixer

Ingrediënten
  

Kruidenpasta

  • ¼ ui (25 gram)
  • 1 groene chilipeper met pitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 cm verse gember geschild (6 gram)
  • 1 theelepel kaneel
  • Pitjes uit 3 kardemompeulen
  • 3 kruidnagels
  • 4 zwarte peperkorrels
  • ½ theelepel zeezoutvlokken
  • 10 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de vis

  • 8 zeebaarsfilets
  • 60 panko broodkruimels Japans paneermeel
  • 1 eetlepel olie
  • Partjes limoen

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een kleine blender of hakmolen van de staafmixer. Hak fijn tot je een dik, groen mengsel hebt.
  • Leg de zeebaars op een plank (die in koelkast past) die bekleed is met bakpapier. Verdeel de kruidenpasta over de vis, dek af en plaats ca. 1 tot 2 uur in de koelkast.
  • Ga verder met koken ca. 20 minuten voordat je aan tafel wilt gaan.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de panko over een bakplaat en roer de olie en snuf zout erdoor. Goed uitspreiden. Zet de bakplaat in de oven en laat de broodkruimels in ca. 10 minuten goudbruin worden. Haal uit de oven.
  • Haal de vis uit de koelkast en schuif met bakpapier van plank naar bakplaat. Druk de goudbruine panko-broodkruimels op de vis, ca. 1 eetlepel per zeebaarsfilet. Bak de zeebaars in ca. 15 minuten tot de vis net gaar is. Bestrooi eventueel met zeezoutvlokken. Dien op met partjes limoen.

Notities

Lekker met boterige witte rijst en chana masala (kikkererwten curry).

Voedingswaarde

Calorieën: 260kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 42g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 100mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg