Ga terug
+ servings
Verse vijgen met mozzarella en basilicum, #voorgerecht, #salade
Verse vijgen met mozzarella
Verse vijgen met mozzarella en basilicum; een supersnel voorgerecht voor een heerlijk gastvrij dineetje. Daar drink je Vouvray bij...
Aantal 4 personen
Kook tijd 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 verse vijgen ontdaan van stelen en geschild
  • 2 bolletjes buffelmozzarella uiteengescheurd
  • verse basilicum gescheurd
  • 1 kleine sjalot fijngehakt
  • 1 eetlepel rodewijn-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Snijd de vijgen doormidden en meng ze met de mozzarella en het basilicum. Strooi de sjalot, het zeezout en de peper erover.
  • Meng de azijn en olijfolie tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade met lekker knapperig brood om de sappen op te deppen.

Voedingswaarde

Calorieën: 87kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 0.4mg | vezels: 3g | suiker: 17g | vitamine C: 3mg