Ga terug
+ servings
Vega Fish and Chips
Vega Fish and Chips
Fish and Chips op z'n vegetarisch. De gefrituurde vis wordt vervangen door krokante bloemkoolfritters. Makkelijk om te maken!
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur 15 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

Bloemkool ”vis”

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bloemkool 600 gram
  • 1 courgette 250 gram
  • 1 grote citroen
  • 2 eieren
  • 120 gram amandelmeel
  • 150 gram hüttenkäse
  • zout versgemalen zwarte peper

Patat

  • 1 kg krieltjes met schil
  • 2 eetlepels olijfolie

Tartaarsaus

  • 2 eetlepels kappertje
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (hete lucht stand). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snipper de ui en het lichtgroene deel van de prei. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, prei en knoflook 10 minuten zachtjes. Snijd de bloemkool in grove stukken en maal ze in de keukenmachine tot een textuur van grove broodkruimels. Rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Klop de eieren los in een grote kom. Voeg het preimengsel, bloemkool, courgette, citroenrasp, amandelmeel en hüttenkäse toe. Roer door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vorm ca. 24 ovale quenelles van het mengsel en leg ze op een van de bakplaten.
  • Snijd de krieltjes in de lengte in vieren. Dep ze droog met keukenpapier en verdeel ze over de andere bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Schuif de bakplaten in de oven en laat alles in 25-30 minuten gaar en goudbruin worden. Snijd intussen de kappertjes grof. Doe ze in een kom en meng de yoghurt, citroensap en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Geef de saus bij de vega fish and chips.

Voedingswaarde

Calorieën: 542kcal | koolhydraten: 68g | eiwit: 28g | vet: 21g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 91mg | vezels: 13g | suiker: 12g | vitamine C: 132mg