Ga terug
+ servings
Vietnamese kipsalade met spitskool en avocado
Vietnamese kipsalade
Verrukkelijke maaltijdsalade van kool, kip, avocado en veeeel groene kruiden. Zoet, zuur, zout wisselen elkaar harmonisch af.
Aantal 3 personen
Voorbereiding 20 minuten
wachttijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 50 gram koude gekookte kip van de kippenbouillon
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 250 gram spitskool fijngesneden
  • 75 gram wortel julienne zakje koeling
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 1 avocado in reepjes
  • 2 salade uitjes of bosuitjes in ringetjes
  • 3 eetlepels verse muntblaadjes grofgehakt (8 gram)
  • 3 eetlepels verse koriander grofgehakt (10 gram)

dressing:

  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 rode Spaanse peper fijngesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst

Instructies
 

  • Trek het gare kippenvlees uit elkaar. Roer er de sojasaus doorheen.
  • Meng in een grote kom de spitskool en wortelreepjes. Meng de kip erdoor.
  • Maak een dressing van limoensap, vissaus, rijstazijn, rode peper, bruine suiker, geperste knoflook. Meng goed door elkaar tot alle suiker is opgelost. Schenk de dressing door het kool-kip mengsel, schep goed om en zet de salade ca. 30 minuten apart zodat de smaken goed intrekken.
  • Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Hak de pinda’s grof. Snijd en hak intussen de munt, koriander, salade- uitjes en avocado.
  • Verdeel de kipsalade over vier borden of kleine schaaltjes. Garneer met avocadoreepjes, salade-uitjes, koriander, munt en gehakt pinda’s. Lekker met kroepoek.