- 50 gram koude gekookte kip van de kippenbouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 250 gram spitskool fijngesneden
- 75 gram wortel julienne zakje koeling
- 50 gram ongezouten pinda’s
- 1 avocado in reepjes
- 2 salade uitjes of bosuitjes in ringetjes
- 3 eetlepels verse muntblaadjes grofgehakt (8 gram)
- 3 eetlepels verse koriander grofgehakt (10 gram)
dressing:
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 rode Spaanse peper fijngesneden
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
Trek het gare kippenvlees uit elkaar. Roer er de sojasaus doorheen.
Meng in een grote kom de spitskool en wortelreepjes. Meng de kip erdoor.
Maak een dressing van limoensap, vissaus, rijstazijn, rode peper, bruine suiker, geperste knoflook. Meng goed door elkaar tot alle suiker is opgelost. Schenk de dressing door het kool-kip mengsel, schep goed om en zet de salade ca. 30 minuten apart zodat de smaken goed intrekken.
Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Hak de pinda’s grof. Snijd en hak intussen de munt, koriander, salade- uitjes en avocado.
Verdeel de kipsalade over vier borden of kleine schaaltjes. Garneer met avocadoreepjes, salade-uitjes, koriander, munt en gehakt pinda’s. Lekker met kroepoek.
Calorieën: 263kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 11g | vet: 19g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 11mg | vezels: 7g | suiker: 4g | vitamine C: 38mg