Ga terug
+ servings
Gember-walnootijs uit het kookboek Parwana
Gember-walnootijs uit de Afghaanse keuken
Simpel te maken fluweelzacht roomijs op basis van slagroom en gecondenseerde melk. De gember proef je licht op de achtergrond.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 15 minuten
wachttijd 4 uur

Ingrediënten
  

  • 600 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram, gekoeld
  • 1 eetlepel karamelsaus of karamelsiroop
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 60 gram walnoten grof gehakt

Instructies
 

  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk, karamelsaus en het gemberpoeder in een keukenmachine of met de mixer in 3 tot ­4 minuten tot stijve pieken.
  • Schep de walnoten erdoor door en schep het mengsel in een grote luchtdicht afsluitbare bewaardoos. Dek de bovenkant eerst af met huishoudfolie – om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan – en sluit de doos af met het deksel. Zet het geheel minstens 4 uur voor serveren in de vriezer.

Voedingswaarde

Calorieën: 610kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 9g | vet: 46g | verzadigd vet: 25g | cholesterol: 145mg | vezels: 1g | suiker: 38g | vitamine C: 1mg