- 600 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram, gekoeld
- 1 eetlepel karamelsaus of karamelsiroop
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 60 gram walnoten grof gehakt
Klop de slagroom, gecondenseerde melk, karamelsaus en het gemberpoeder in een keukenmachine of met de mixer in 3 tot 4 minuten tot stijve pieken.
Schep de walnoten erdoor door en schep het mengsel in een grote luchtdicht afsluitbare bewaardoos. Dek de bovenkant eerst af met huishoudfolie – om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan – en sluit de doos af met het deksel. Zet het geheel minstens 4 uur voor serveren in de vriezer.
Calorieën: 610kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 9g | vet: 46g | verzadigd vet: 25g | cholesterol: 145mg | vezels: 1g | suiker: 38g | vitamine C: 1mg