Ga terug
Dukkah maken, dat doe je zo
Dukkah: specerijen-notenmengsel uit Midden-Oosten
Dukkah maken is simpel. Maak meteen wat meer, want je kunt het makkelijk bewaren voor de volgende keer.
Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten
  

voor ca. 125 gram dukkah

  • 50 gram blanke amandelen en/of hazelnoten
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • ½ theelepel venkelzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ eetlepel versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de dukkah, behalve het sesamzaad. Verhit een koekenpan met dikke bodem. Rooster het specerijenmengsel tot de noten lichtbruin zijn en de specerijen geuren. Voeg halverwege het sesamzaad toe (dit verbrandt namelijk vrij snel). Laat afkoelen.
  • Maal alles fijn in een vijzel of in de foodprocessor. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 606kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 17g | vet: 55g | verzadigd vet: 6g | vezels: 12g | suiker: 2g | vitamine C: 3mg