voor ca. 125 gram dukkah
- 50 gram blanke amandelen en/of hazelnoten
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- ½ theelepel venkelzaad
- 50 gram sesamzaad
- 1 theelepel zeezout
- ½ eetlepel versgemalen zwarte peper
Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de dukkah, behalve het sesamzaad. Verhit een koekenpan met dikke bodem. Rooster het specerijenmengsel tot de noten lichtbruin zijn en de specerijen geuren. Voeg halverwege het sesamzaad toe (dit verbrandt namelijk vrij snel). Laat afkoelen.
Maal alles fijn in een vijzel of in de foodprocessor. Breng op smaak met zout en peper.
Calorieën: 606kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 17g | vet: 55g | verzadigd vet: 6g | vezels: 12g | suiker: 2g | vitamine C: 3mg