- 200 gram zuurkool
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- roomboter
- 8 plakjes cheddar kaas
- 12 plakken pekelvlees ca. 100 gram
Thousand Island-dressing
- 125 gram mayonaise
- 2 eetlepels Heinz ketchup
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 eetlepel zoetzure augurk fijngesneden
- ½ sjalotje fijngesnipperd
- zout versgemalen peper
Maak eerst de dressing. Doe in een ruime kom alle ingrediënten en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken op elkaar in te laten trekken.
Kook de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking; ca. 25 minuten met ca. 100 ml water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Zet een grote koekenpan op matig vuur en verwarm de pan ca. een paar minuten. Bestrijk de boterhammen aan één kan royaal met roomboter. Leg er twee in de pan, met de beboterde kant naar beneden. Besmeer ze met een flinke dot dressing. Leg op elke boterham een pluk zuurkool, 2 plakken cheddar en drie plakken pekelvlees. Schep nog wat dressing op het vlees. Dek af met een beboterde boterham met de beboterde kan naar boven. Druk de sandwiches goed aan.
Bak de onderkant knapperig en goudbruin in ca. 5 minuten. Draai de sandwiches om en bak de andere kant knapperig. Herhaal dit met de andere sandwiches. Snijd ze voor het serveren doormidden.
Calorieën: 612kcal | koolhydraten: 31g | eiwit: 11g | vet: 50g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 82mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 15mg