Ga terug
+ servings
Reubensandwich uit het kookboek De Wereld Thuis van Ronald Giphart en Mascha Lammes
Reubensandwich uit New York
Romig, krokant, zout, friszuur en smeuïg; zo smaakt dit wereldse broodje (tosti) naar een recept van Reuben’s Delicatessen in Manhattan.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
wachttijd 30 minuten
50 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram zuurkool
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • roomboter
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • 12 plakken pekelvlees ca. 100 gram

Thousand Island-dressing

  • 125 gram mayonaise
  • 2 eetlepels Heinz ketchup
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel zoetzure augurk fijngesneden
  • ½ sjalotje fijngesnipperd
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing. Doe in een ruime kom alle ingrediënten en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken op elkaar in te laten trekken.
  • Kook de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking; ca. 25 minuten met ca. 100 ml water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Zet een grote koekenpan op matig vuur en verwarm de pan ca. een paar minuten. Bestrijk de boterhammen aan één kan royaal met roomboter. Leg er twee in de pan, met de beboterde kant naar beneden. Besmeer ze met een flinke dot dressing. Leg op elke boterham een pluk zuurkool, 2 plakken cheddar en drie plakken pekelvlees. Schep nog wat dressing op het vlees. Dek af met een beboterde boterham met de beboterde kan naar boven. Druk de sandwiches goed aan.
  • Bak de onderkant knapperig en goudbruin in ca. 5 minuten. Draai de sandwiches om en bak de andere kant knapperig. Herhaal dit met de andere sandwiches. Snijd ze voor het serveren doormidden.

Voedingswaarde

Calorieën: 612kcal | koolhydraten: 31g | eiwit: 11g | vet: 50g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 82mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 15mg