Ga terug
+ servings
Lamsrack met pistachenoten, wortel en courgette uit het kookboek Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsrack met pistachenoten, wortel en courgette
Eenvoudig, maar feestelijk voorjaarsgerecht. Wordt nog mooier als je verschillende kleuren wortels gebruikt.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 10 minuten
Oventijd 20 minuten
30 minuten

Equipment

  • ovenschotel 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 1 lamsrack à 400 gram kamertemperatuur!
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 1 kleine courgette in repen
  • 200 gram baby-wortels fijne winterpeen, in lengte gehalveerd
  • 1 blik witte cannellini bonen 400 gram
  • 2 theelepels Dyon mosterd
  • 40 gram gepelde ongezouten pistachenoten fijngehakt
  • 8 gram muntblaadjes fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bestrooi de lamsrack met zout en peper. Bak de lamsrack in ca. 2 minuten rondom bruin. Haal uit pan.
  • Snijd intussen de courgette in repen van 10 cm. Halveer de wortel in de lengte. Spoel de witte bonen af onder koud stromend water.
  • Doe de courgette, wortel en witte bonen in de lege ovenschaal en meng door elkaar. Roer er 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout en versgemalen peper door. Smeer de bovenkant en zijkanten van de lamsrack in met de mosterd. Leg hem op de groente in de ovenschaal. Verdeel de pistachenoten gelijkmatig over de bovenkant en druk zachtjes aan. Zet in de oven en bak in ca. 20 minuten alles gaar.
  • Haal de lamsrack uit de ovenschaal, verpak in aluminiumfolie en laat ca. 5 tot 10 minuten rusten. (Dit is heel belangrijk voor de textuur, sla deze stap niet over!)
  • Voeg toe aan de achtergebleven groenten: munt, citroensap en de eetlepel extra vierge olijfolie. (Proef ook even of je de worteltjes gaar genoeg vindt!)
  • Zet de schaal nog even terug in de warme oven tot het vlees klaar is.
  • Snijd het lamsrack in mooie medaillons (mochten de medaillons toch niet rosé genoeg zijn, bak ze nog even snel rondom aan in de koekenpan). Leg ze op de groenten in de ovenschaal. Giet alle sappen van de snijplank over de lamskoteletten en dien direct op.