- 100 g chorizo
- 300 g half-om-half gehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 rol vers bladerdeeg
Voor de topping:
- 1 ei losgeklopt
- 1 eetlepel (zwart) sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. (Haal het bladerdeeg uit de koelkast om in 10 minuten op temperatuur te komen).
Snijd de chorizo in blokjes en maal deze in een hakmolentje of foodprocessor tot een fijn gehakt.
Rol het bladerdeeg uit tot een plat deeg en verdeel het in de lengte in twee stukken. Doe het gehakt samen met de chorizo, paprikapoeder, knoflook, ui, ei en paneermeel in een kom en kneed dit goed door. Verdeel in twee stukken. Rol elk deel uit tot een worst ter grootte van de lengte van het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg stevig op. Druk de randen goed dicht. (Je hebt nu twee rollen.)
Snijd elke rol bladerdeeg in 10 stukken en verdeel deze over de bakplaat. Smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Bak de chorizo-saucijzenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meteen serveren, want dan zijn ze heerlijk knapperig!
Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 5g | vet: 10g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 30mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg