Ga terug
+ servings
mini saucijzenbroodjes met chorizo uit het kookboek Oh My Foodness van Sabine Koning
Mini saucijzenbroodjes met chorizo
Verslavend lekkere mini saucijzenbroodjes. Net wat interessanter van smaak doordat er chorizo aan het gehakt wordt toegevoegd. Een homemade borrelhap om uit te delen.
Aantal 20 stuks
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 25 minuten
55 minuten

Equipment

  • bakplaat, bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 g chorizo
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rol vers bladerdeeg

Voor de topping:

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel (zwart) sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. (Haal het bladerdeeg uit de koelkast om in 10 minuten op temperatuur te komen).
  • Snijd de chorizo in blokjes en maal deze in een hakmolentje of foodprocessor tot een fijn gehakt.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een plat deeg en verdeel het in de lengte in twee stukken. Doe het gehakt samen met de chorizo, paprikapoeder, knoflook, ui, ei en paneermeel in een kom en kneed dit goed door. Verdeel in twee stukken. Rol elk deel uit tot een worst ter grootte van de lengte van het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg stevig op. Druk de randen goed dicht. (Je hebt nu twee rollen.)
  • Snijd elke rol bladerdeeg in 10 stukken en verdeel deze over de bakplaat. Smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
  • Bak de chorizo-saucijzenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meteen serveren, want dan zijn ze heerlijk knapperig!

Voedingswaarde

Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 5g | vet: 10g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 30mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg