Voor Oud & Nieuw

Mini saucijzenbroodjes met chorizo voor de borrel

Nog op zoek naar een goddelijk borrelhapje voor Oud & Nieuw? Uit de koker van quilty pleasure-queen Sabine Koning komt dit recept van mini worstenbroodjes. Echt veel lekkerder dan de gewone saucijzenbroodjes. En zeker niet té pittig. Doen dus…

In het intro van het recept zegt Sabine het volgende:

‘Ben ik de enige die mini varianten van broodjes altijd een stuk lekkerder vind dan de grote? Mini worstenbroodjes, mini pizza’s en ook mini saucijzenbroodjes. Ik vind het heerlijk om zo’n broodje in twee happen weg te kunnen werken en het serveert ook zo gezellig. Zo’n schaal mini broodjes doet mij echt denken aan feest. Aan de vulling van deze saucijzenbroodjes voegde ik chorizo toe voor extra smaak, aanrader!’  En zo is het maar net!

Welke wijn bij mini saucijzenbroodjes?

Je eet dit borrelhapje tijdens je borreluurtje. Dus kiest gewoon wat je lekker vindt. Wit, rood, rosé of mousserend. Alles is goed!

mini saucijzenbroodjes met chorizo uit het kookboek Oh My Foodness van Sabine Koning

Mini saucijzenbroodjes met chorizo

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Totaal: 55 minuten
Verslavend lekkere mini saucijzenbroodjes. Net wat interessanter van smaak doordat er chorizo aan het gehakt wordt toegevoegd. Een homemade borrelhap om uit te delen.
Aantal 20 stuks

Ingredienten
 

  • 100 g chorizo
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rol vers bladerdeeg

Voor de topping:

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel (zwart) sesamzaadjes

Extra nodig

  • bakplaat, bakpapier

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. (Haal het bladerdeeg uit de koelkast om in 10 minuten op temperatuur te komen).
  • Snijd de chorizo in blokjes en maal deze in een hakmolentje of foodprocessor tot een fijn gehakt.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een plat deeg en verdeel het in de lengte in twee stukken. Doe het gehakt samen met de chorizo, paprikapoeder, knoflook, ui, ei en paneermeel in een kom en kneed dit goed door. Verdeel in twee stukken. Rol elk deel uit tot een worst ter grootte van de lengte van het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg stevig op. Druk de randen goed dicht. (Je hebt nu twee rollen.)
  • Snijd elke rol bladerdeeg in 10 stukken en verdeel deze over de bakplaat. Smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
  • Bak de chorizo-saucijzenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meteen serveren, want dan zijn ze heerlijk knapperig!

Het kookboek

Leuk en smaakvol kookboek van Sabine Koning, foodblogger van de website OhMyFoodness.nl. Zes jaar geleden publiceerde ze haar eerste kookboek ‘het Guilty Pleasures kookboek’. Haar nieuwste kookboek Oh My Foodness is een kookboek met 50 onweerstaanbare lekkernijen zoals Big Mac-pizza, brownie-trifle of Oreo-fudge.

Bestellen kun je hier:

Cover Oh My Foodness Titel : Oh My Foodness!
Auteur : Sabine Koning
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 90 4682 789 5
Prijs : € 20,99

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept