- 3 eetlepels rijst olie
- 3 sjalotten in plakjes
- 3 teentjes knoflook in fijne plakjes
- 3 rode Spaanse pepers zonder zaad, in halve ringetjes
- 3 cm gemberwortel julienne gesneden
- 3 cm laos wortel gekneusd (toko)
- 2 salamblaadjes gekneusd (toko)
- 750 gram oesterzwammen of gemengde paddenstoelen, in repen
- 1 tomaat in partjes
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper gemalen
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ theelepel palmsuiker
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper gemalen
Topping
- 1 lente-uitje in fijne ringen
- 2 takjes bladselderij fijngesneden
Snijd alle groenten en kruiden volgens ingrediëntenlijst.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten, knoflook, Spaanse peper, gemberwortel, laos en de salamblaadjes ca. 5 minuten.
Voeg de oesterzwammen toe en roerbak op hoog vuur ca. 1 minuut mee. Doe de tomaat erbij en bak nog 1 minuut.
Voeg toe: oestersaus, ketjap, suiker, zout en peper. Meng alles goed door. Zet het vuur uit.
Bestrooi met lente-ui en bladselderij. Lekker met zoetzure komkommer.
Calorieën: 108kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 8g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 6g | suiker: 7g | vitamine C: 56mg