diepe ingevette ovenschaal (20 x 30 cm), keukenpapier, bakpapier, aluminiumfolie
Ingrediënten
5grote aubergines
zoutversgemalen peper
4teentjes knoflookfijngesneden
125mlolijfolie
1grote uifijngesnipperd
1kgroma-tomatenzonder vel, in blokjes*
2bosjes basilicum
boter
500grambuffelmozzarella
100gramParmezaanse kaasgeraspt
olijfolie
Instructies
Schil de aubergines en snijd in plakken van 1 cm. Leg ze uit op een theedoek en bestrooi ze aan beide zijden met fijn zout. Laat 20 minuten liggen en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een steelpan. Fruit de ui en 3 teentjes knoflook ca. 2 minuten en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met zout en peper en kook in ca. 30 minuten (met deksel schuin op pan) zachtjes tot een mooie saus. Neem van het vuur. Snijd 1 bosje basilicum fijn en meng door de saus.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 1 teentje knoflook met 150 ml olijfolie. Leg de aubergineplakken op 2 bakplaten bekleed met bakpapier en bestrijk ze rijkelijk met de olie. Dek de bakplaten af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Neem de aubergine uit de oven, maar laat de oven aan.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel in vier delen. Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje (1/4 deel) aubergines. Bouw de ovenschotel vervolgens op door 3 lagen te maken van telkens tomatensaus, aubergines, mozzarella en de basilicumblaadjes van het overige bosje. Eindig met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Even goed aandrukken. Bak de melanzane 35 minuten in de oven. Serveer met een groene salade.
Aan de slag met dit recept? Door op het AH-icoontje te klikken bij de ingrediënten, zet je alle ingrediënten meteen in je AH-winkelmand. Zo simpel kan het zijn!
Notities
*Je kunt ook twee blikjes tomatenblokjes gebruiken in plaats van verse tomaten. Dit gaat sneller, alleen blijft er wel iets meer vocht achter in de ovenschaal.