- 8 Bastogne-koeken of koekjes die lekker vindt
- 250 ml slagroom
- 50 gram fijne suiker
- 250 gram mascarpone
- 150 gram lemoncurd
- 125 gram blauwe bessen
- 20 gram geroosterd amandelschaafsel
Hak de koekjes fijn in een keukenmachine met hakmes (gebruik de pulseknop), of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Verdeel de koekkruimels over 8 glaasjes (ɸ 150 ml).
Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze met een handmixer met gardes op tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en mix het mengsel nog 1 tot 2 minuten. Roer de lemon curd erdoor. Klop even mee.
Verdeel het mascarponemengsel over de glaasjes. Dit gaat het makkelijkst (en het netst) met een spuitzak. (bestel uit je wegwerp spuitzak!), maar je kunt ook een lepel gebruiken. Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast.
Garneer de mousse met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.
Calorieën: 409kcal | koolhydraten: 28g | eiwit: 5g | vet: 31g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 67mg | vezels: 1g | suiker: 22g | vitamine C: 2mg