- 4 biologische sinaasappels
- 5 eetlepels olijfolie
- zout peper
- 16 lychees
- 100 gram gemengde verse kruiden bijv. platte peterselie, bieslook, basilicum, munt
- 200 gram grote gekookte & gepelde garnalen
Pers de sinaasappels uit. Doe ze met de schillen in een pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Verwijder de schillen. Voeg de olijfolie toe en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de lychees en verwijder de pit. Haal de blaadjes van de kruiden en hak ze zonodig heel grof.
Meng de kruidensalade met garnalen met de dressing, de lychees en de kruiden en verdeel over 4 borden.
Calorieën: 151kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 12g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 81mg | vezels: 4g | suiker: 19g | vitamine C: 132mg