- 450 gram verse en voorgegaarde frietjes of geschilde krieltjes pak*
- 2 eetlepels olie
- 250 gram kippendijfilet
- ½ eetlepel kipkruiden
- 50 gram geraspte belegen kaas
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 100 gram fijngesneden ijsbergsla
Knoflooksausje
- 2 grote eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 klein teentje knoflook uit de knijper
- Handvol platte peterselie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de frietjes of de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in ca. 25 minuten bruin en knapperig.
Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de kipkruiden.
Zet intussen een koekenpan op het vuur. Verhit 2 eetlepels olie en bak de kipstukjes goudbruin en gaar in ca. 8 minuten.
Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met de gebakken frietjes. Verdeel de kipblokjes en de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en bak ca. 5 minuten tot de kaas is gesmolten.
Snijd intussen de komkommer in plakjes en de tomaat in partjes.
Maak het knoflooksausje. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de komkommer, tomaat en de ijsbergsla erover. Serveer met de knoflooksaus.
Tip: ik gebruikte 1 pak echte verse friet à 450 gram uit de koeling (Friethoes). Aanrader.
Calorieën: 589kcal | koolhydraten: 48g | eiwit: 37g | vet: 28g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 116mg | vezels: 7g | suiker: 5g | vitamine C: 59mg