Ga terug
+ servings
Vijftig tinten groen
Groene groenten stoofschotel
Vijftig tinten groen, zo noemt kookboekschrijver David Frenkiel zijn favoriete stoofschotel met groene groenten. Puur & gezond. Daar drink je iets wits bij...
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 stronk broccoli 400 gram
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 gram doperwtjes diepvries
  • 200 gram spinazie
  • 1 blik kokosroom of kokosmelk 400 ml
  • 1 groentebouillontablet
  • 1/2 citroen
  • zeezout versgemalen zwarte peper
  • bladpeterselie

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en tijm 5 minuten. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de courgette in halve plakjes. Schep de broccoli, courgette en kappertjes door de ui en bak nog 5 minuten. Voeg de wijn toe en laat even inkoken.
  • Voeg de doperwtjes, spinazie, kokosroom bouillontablet en 200 ml water toe. Kook nog 5 minuten tot de groentes gaar zijn en de saus wat is ingekookt.
  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp en sap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.
  • Lekker met zilvervliesrijst, bulgur of quinoa.

Voedingswaarde

Calorieën: 156kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 6g | vet: 4g | verzadigd vet: 2g | vezels: 7g | suiker: 10g | vitamine C: 86mg