Cranberrysaus
- 3 el cranberrycompote
- 75 ml granaatappel-frambozensap fles, koeling
- 1 ½ zakjes vanillesuiker
Taartje
- 100 g extra bittere chocolade min. 70% cacao
- 75 g roomboter
- 2 eieren
- 50 g suiker
- 50 g bloem gezeefd
- 1 el poedersuiker gezeefd
- 4 muntblaadjes
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de compote is opgelost in het sap. Laat afkoelen.
Zorg dat de vormpjes goed dik ingevet zijn, anders komen de taartjes er niet goed! Doe de chocolade en de boter in een steelpan. Verwarm al roerende heel zachtjes op het vuur tot er een gesmolten en glad mengsel ontstaat. Laat een kleine beetje afkoelen. Klop de eieren met de suiker in ca. 3 minuten dik en luchtig. Schep het chocolademengsel erdoor. Schep de bloem erdoor. Verdeel over de ingevette vormpjes. Zet 1 uur in de koelkast om koud te laten worden.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak in ca. 12 minuten tot de buitenzijde stevig is, maar binnenzijde nog smeuïg. Haal de taartjes uit de oven en laat ca. 2 minuten rusten. Voorzichtig op een bordje keren, cakeje uit de vormpjes laten komen. Schenk de cranberrysaus er rondom heen. Doe de poedersuiker in een klein zeefje en bestrooi de bovenzijde van de taartjes. Garneer met muntblaadjes.
Calorieën: 423kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 6g | vet: 28g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 123mg | vezels: 3g | suiker: 22g | vitamine C: 0.4mg